Интензивно говорещи и певци

Хората, които говорят интензивно

Над 800 хиляди са хората в България, които говорят интензивно. Около 800 000 души, за които гласът е важен.

Около 65 000 продавач-консултанти, над 85 000 учители, около 23 700 преподаватели и още над 600 000 служители използват основно своя глас в професията която имат.Общо това прави около 800 хиляди души в България, за които гласът е незаменим инструмент. За тези хора, които често използват своя глас, е важно той да е в отлично състояние всеки ден. При тези професионални групи ларингита, кашлицата и дрезгавостта са често срещани, придружени от неспирна кашлица, която не е полезна при един делови разговор.

Повече информация

Певци

Кошмарът за всеки певец: Спадане на гласа непосредствено преди изява.

Както става при спортистите с болката в мускулите, при певците това се получава при претоварване на гласъта – когато човекът е искал твърде много, използвал е гласът си прекомерно и е преуморил своите гласни връзки.

Тогава лигавицата на гърлото изсъхва, гласните връзки губят тонус и гласът започва да звучи грубо и хрипливо. Тогава, ако дрезгавият глас „а ла Джо Кокър“ не е част от вашето представяне, ще трябва да разполагате с достатъчно бързо действащо и дълготрайно средство за облекчаване на претовареното и сухо гърло и спадналия глас.

Повече информация

Scroll to Top