Често ли се събуждате с дрезгав глас? Ако това ви се случи, първо преглътнете. Ако ви боли гърлото докато правите това, може би причината е вирусна или бактериална инфекция. Дайте почивка на гласа си и ограничете говоренето до минимум. Ако в течение на деня симптомите не утихнат, консултирайте се с вашия лекар.

Понякога обаче дрезгавият глас се появява не в следствие на настинка или вирус. Специалистите твърдят, че причина номер едно за появата на дрезгав глас е обезводняването. Ако на пръв поглед без причина гласът ви се изгуби или започне да става дрезгав, то най-вероятно дълго време не сте приемали течности.

Друг причина за дрезгавия глас може да бъде прекомерното натоварване на гласните струни. Злоупотребата с гласа е често явление. Случва се обикновено, ако сте били на концерт, в клуб, или просто професията ви е свързана с продължително говорене. Обикновено в такъв случай се появява оток – леко подуване на гласните струни. На помощ идва ГелоРивойс – таблетки за гърло, съдържащи активните вещества Ксантан, Карбомер и Хиалуронова киселина. Те се свързват със слюнката и създават тънък защитен слой, липсата на който всъщност е основната причина за дрезгав глас и сухота в гърлото.

Съществуват и още причини за дрезгав глас. Може би работите в среда с пушачи? Или пък често стоите в помещение с включен климатик и сух въздух?

Дори да не забелязвате, с течение на времето имате честа нужда от прокашляне, гласът ви става по-дрезгав, на моменти дори груб. В следствие на цигарения дим или ниската влажност, гърлото и устната лигавица изсъхват много бързо. В този случай отново на помощ идва ГелоРивойс, който стимулира отделянето на слюнка и нежно овлажнява гърлото.

Смучете ГелоРивойс таблетки бавно до пълното им разтваряне за да може Ривойс Хидро-депо комплексът да се разпредели равномерно. Таблетките не бива да се дъвчат или да се гълтат цели.

Може да откриете ГелоРивойс в аптеката до вас! Вижте пълне списък с адреси тук.