gelopack

ГелоРевойс таблетки за гърло съдържат: ксантан, карбомер, натриев хиалуронат.
Допълнителни вещества: манитол, натриев хидроген карбонат, ксилитол, лимонова киселина, макрогол, аспартам, аромат (череша, ментол), калиев монохидроген фосфат, цинков стеарат, силициев диоксид.

Предназначение:
ГелоРевойс таблетки за гърло осигуряват ефективна защита на лигавицата на устата и гърлото, която може да бъде раздразнена от редица фактори, включващи:

    пренапрягане на гласа;
    нарушено носно дишане (например поради настинка);
    сух въздух поради използването на отоплителни или климатични системи;
    поленова алергия (сенна хрема);
    тютюнопушене.

Тези фактори могат да предизвикат пресипналост, дразнене в гърлото, сухота на лигавицата, което води до болки в гърлото. Друго последствие от сухотата и дразненето на лигавицата на устата и гърлото може да бъде непродуктивна суха кашлица.
ГелоРивойс таблетки за гърло осигурява покритие, което предпазва лигавиците от допълнително дразнене.

Начин на действие:
Когато се разтворят таблетките ГелоРивойс формират специален хидрогелен комплекс, който съдържа хиалуронова киселина. Този комплекс прилепва добре по лигавицата, където формира предпазващ филм върху раздразнените участъци. Поради своето специално съдържание на минерали и лек ефервесцентен ефект, таблетките за смучене стимулират слюноотделянето. Това е много важно за осигуряване на доброто разпределение на хидрогелния комплекс в устата и областта на гърлото.
Раздразнените области могат да се регенерират и по този начин да се облекчат симптомите като пресипналост, дразнене в гърлото, сухота на лигавицата, които водят до болки в гърлото. ГелоРивойс таблетки за гърло имат приятен мек вкус на череша и ментол.

Противопоказания и предпазни мерки:
Не използвайте ГелоРивойс таблетки за гърло, ако сте алергични към която и да е от съставките му.
Таблетките за смучене не се препоръчват при пациенти, страдащи от тежко нарушение на слюноотделянето (например при синдром на Сьогрен).
Пациенти, страдащи от фенилкетонурия (наследствено заболяване на метаболизма) трябва да имат предвид, че ГелоРивойс таблетки за гърло съдържат аспартам, като подсладител.
Не използвайте ГелоРивойс таблетки за смучене едновременно с други лекарства за уста и гърло.
Не използвайте таблетките за смучене в легнало положение, поради риск от задавяне.

Още за ГЕЛОРИВОЙС ЧЕРЕША - МЕНТОЛ таблетки за смучене * 20 (GELOREVOICE CHERRY - MENTHOL tablets * 20)